Politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al BELT, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României.

În concordanță cu principiul esențial privind transparența am pregătit acest document pentru a vă informa despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când interacționați cu noi pentru produsele și serviciile noastre, inclusiv prin intermediul site-ului nostru www.belt-concept.com.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic Politica de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricăror astfel de modificări, vom afișa pe site-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate. Ca atare, vă rugăm să verificați periodic conținutul acestei Politici de Confidențialitate.

CINE SUNTEM ȘI CUM NE PUTEȚI CONTACTA

BELT este denumirea comercială a BELT STORE SRL, o persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Str. E.A. Bieltz nr. 9A, ap. 2, Sibiu, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J32/821/27.04.2022, având cod unic de înregistrare fiscală 37305659 (denumită în continuare “BELT STORE SRL” sau “noi”). În ceea ce privește legislația privind protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal.

Deoarece suntem întotdeauna deschiși să aflăm părerea dumneavoastră, precum și să vă oferim orice informații suplimentare privind prelucrarea datelor dumneavoastră, vă încurajăm să ne contactați prin e-mail la contact@belt-concept.com sau prin poștă sau curier la adresa atelierului nostru: BELT STORE SRL, Str. Sos. Alba Iulia, nr.60, județul Sibiu, România.

CE CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM

În general, colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți control asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlu de exemplu, primim informații de la dumneavoastră astfel:

  • Când vă creați un cont personal pe site-ul nostru, ne transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele;
  • În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) de pe site, puteți adăuga informații suplimentare, cum ar fi: numărul de telefon mobil, numărul de telefon fix, adrese de livrare, adrese de facturare etc.;
  • Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele și prenumele, adresa de livrare, adresa de facturare și detalii, metoda de plată, adresa de e-mail, numărul de telefon, detalii ale cardului bancar etc.

De asemenea, putem colecta și prelucra anumite informații despre comportamentul dumneavoastră în timpul vizitării site-ului nostru, pentru a vă personaliza experiența online și pentru a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dumneavoastră. Dacă sunteți vizitator al site-ului nostru, vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le furnizați:

Vă invităm să aflați mai multe detalii în această privință consultând secțiunea referitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru putem stoca și colecta informații în cookies și tehnologii similare, conform Politicii privind Cookies.

Nu colectăm și nu prelucrăm date sensibile, incluse în GDPR în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor. BELT STORE SRL nu are ca scop solicitarea de informații de orice fel de la persoane cu vârsta sub 18 (optsprezece) ani. Dacă, din greșeală, intrăm în posesia unor astfel de informații și suntem informați despre acest fapt, vom depune toate eforturile pentru a obține consimțământul părintelui pentru utilizarea informațiilor respective sau, dacă acest lucru nu este posibil, vom șterge informațiile de pe serverele noastre. Dacă doriți să ne informați despre orice persoane sub vârsta de 18 (optsprezece) ani care au luat contact cu noi sau cu site-ul nostru, vă rugăm să ne scrieți prin e-mail la contact@belt-concept.com.

CARE SUNT SCOPURILE ȘI TEMEIURILE PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vom utiliza datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele scopuri:

1.Pentru a vă furniza produsele și serviciile noastre

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

  • Crearea și administrarea contului în cadrul platformei www.belt-concept.com;
  • Procesarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  • Soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dumneavoastră.

Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între BELT STORE SRL și dumneavoastră. De asemenea, anumite prelucrări subordonate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

2. Pentru a ne îmbunătăți serviciile

Ne dorim întotdeauna să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Atfel, putem colecta și utiliza anumite informații referitoare la comportamentul dumneavoastră de cumpărător, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție după finalizarea unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul partenerilor noștri, studii și cercetări de piață. Aceste activități au la bază interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având grijă întotdeauna ca drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate.

3. Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (precum e-mail/SMS/telefon/push mobil/web push etc.) care să conțină informații generale/tematice sau oferte, informații despre produse similare sau complementare celor pe care le-ați achiziționat, informații despre oferte sau promoții, informații despre produsele adăugate în secțiunile „Cont”, „Istoric Comenzi”, „Wishlist” sau despre produse pentru care ați manifestat interes, precum și alte comunicări comerciale, cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie, și vă putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web. Pentru a vă oferi informații de interes, putem folosi anumite date despre comportamentul dvs. de cumpărător (de ex., produse vizualizate/adăugate în wishlist/cumpărate) pentru a crea profilul dvs.. Ne asigurăm întotdeauna că aceste procese sunt desfășurate în conformitate cu drepturile și libertățile dvs. și că deciziile luate pe baza lor nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă vor afecta într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne bazăm comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Aveți posibilitatea să vă răzgândiți și să vă retrageți consimțământul în orice moment, prin:

  • Schimbarea setărilor în contul clientului din secțiunea „Contul Meu”;
  • Accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele pe care le primiți de la noi; sau
  • Contactarea noastră folosind detaliile de contact descrise mai sus.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a promova și dezvolta activitatea noastră comercială. În orice situație în care folosim informații despre dvs. pentru interesul nostru legitim, ne asigurăm și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, aveți posibilitatea de a solicita în orice moment, prin mijloacele descrise mai sus, să încetăm prelucrarea datelor dvs. personale în scopuri de marketing, și vom respecta cererea dvs.

4. Pentru a ne apăra interesele legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

  • Protejarea site-ului web și a utilizatorilor site-ului împotriva atacurilor cibernetice;
  • Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudă, inclusiv transmiterea de informații către autoritățile publice competente;
  • Măsuri de gestionare a diverselor alte riscuri.

La baza situațiilor descrise mai sus care impun prelucrarea datelor cu caracter personal se află interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială. Ne asigurăm, de asemenea, că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ PERSONALE

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. personale atât timp cât aveți un cont pe platforma www.belt-concept.com. Ne puteți solicita în orice moment să ștergem anumite informații sau să închidem contul și vom răspunde acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv după închiderea contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

CUI TRANSMITEM DATELE DUMNEAVOASTRĂ PERSONALE

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date personale ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

  • companii din cadrul aceluiași grup de companii ca BELT STORE SRL;
  • furnizori de servicii de curierat;
  • furnizori de servicii de plată/bancare;
  • furnizori de servicii de marketing/telemarketing;
  • furnizori de servicii de cercetare de piață;
  • companii de asigurări;
  • furnizori de servicii IT;
  • către alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare a bunurilor și serviciilor noastre pe piață.

Dacă avem o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date personale unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terți, persoane juridice de drept privat, se face în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor și confidențialitatea informațiilor, pe baza unor contracte încheiate cu aceștia.

ÎN CE ȚĂRI TRANSFERĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ PERSONALE

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. personale pe teritoriul României. Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date personale ale dvs. unor entități situate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii Europene, inclusiv în țări pentru care Comisia Europeană nu a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor personale.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date personale este gestionat cu atenție pentru a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alți terți vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare.

Ne puteți contacta în orice moment, folosind detaliile de contact de mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs. , precum și garanțiile pe care le-am implementat în legătură cu aceste transferuri.

CUM PROTEJĂM SECURITATEA DATELOR TALE PERSONALE

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor personale prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor din industrie. Transmiterea datelor dvs. personale se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație, acestea fiind stocate pe servere securizate.

Pentru efectuarea plăților folosim serviciile procesatorului de plăți Europayment Services (euplatesc). Toate informațiile de plată sunt criptate.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. personale, vă atragem atenția că transmiterea informațiilor prin internet, în general, sau prin alte rețele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute și utilizate de terțe părți neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale sistemelor care nu sunt sub controlul nostru.

DREPTURILE CONSUMATORULUI

Regulamentul general privind protecția datelor recunoaște o serie de drepturi în legătură cu datele dvs. personale. Poți solicita accesul la datele tale, corectarea oricăror erori din fișierele noastre și/sau te poți opune prelucrării datelor tale personale. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competentă. Dacă este cazul, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. personale, dreptul de a restricționa prelucrarea datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute consultând detaliile prezentate mai jos.

Pentru a vă xercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact de mai sus. Vă rugăm să aveți în vedere următoarele:

Identitate.

Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date personale. Din acest motiv, vă rugăm să ne trimiteți  cererile dvs. privind astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail asociată contului înregistrat. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă  verifica identitatea prin solicitarea unor informații suplimentare care vizează confirmarea identității dvs..

Taxe

Nu vom percepe o taxă pentru a vă exercita drepturile în legătură cu datele dvs. personale, cu excepția cazului în care cererea dvs. de acces la informații este nefondată, repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în astfel de circumstanțe. Vă vom informa despre orice taxe aplicate înainte de a rezolva cererea dvs.

Durata răspunsului

Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de 10 (zece) zile lucrătoare, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau imposibil din cauza unor circumstanțe externe sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care vom răspunde în termen de o lună. Vă vom informa dacă avem nevoie de mai mult de 10 (zece) zile lucrătoare. Este posibil să vă adresăm câteva întrebări suplimentare privind solicitarea dvs., fapt care ne va ajuta să acționăm mai rapid și să scurtăm timpul de răspuns.

DREPTURILE TERȚILOR

Nu ar trebui să respectăm o cerere dacă aceasta ar afecta negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

ALTE DREPTURI

Acces

Puteți să ne cereți:

  • să confirmăm dacă procesăm datele dvs. personale;
  • să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
  • să vă oferim alte informații despre datele dvs. personale, cum ar fi datele pe care le avem, ce date folosim, cui le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile în cauză nu v-au fost deja furnizate anterior.

Rectificare

Ne puteți solicita să rectificăm sau să completăm datele dvs. personale inexacte sau incomplete. Este posibil să încercăm să verificăm acuratețea datelor înainte de a le rectifica

Ștergerea Datelor

Ne puteți cere să ștergem datele dvs. personale, dar numai dacă:

  • nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
  • v-ați retras consimțământul (dacă prelucrarea datelor se bazează pe consimțământul dvs.); sau
  • au fost prelucrate ilegal; sau
  • avem o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a respecta cererea dvs. de ștergere a datelor dvs. personale în cazul în care prelucrarea datelor dvs. personale este necesară:

  • pentru conformitatea cu o obligație legală; sau
  • pentru găsirea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

De la caz la caz, pot exista anumite alte circumstanțe în care nu vom avea obligația de a respecta cererea dvs. de ștergere a datelor.

Vă rugăm să rețineți că înainte de a exercita acest drept trebuie să accesați contul dvs. pe www.belt-concept.com pentru a descărca și salva toate documentele legate de comenzile plasate pe site, indiferent dacă facturarea s-a făcut pe numele dvs. sau pe numele unei alte persoane fizice sau juridice (cum ar fi: facturi, certificate de garanție). Dacă nu faceți acest lucru înainte de a exercita dreptul de a șterge informațiile, veți pierde toate aceste documente și informații și BELT STORE SRL nu va putea să le recupereze sau să le pună la dispoziție, după caz, deoarece procesul de ștergere (inclusiv ștergerea contului) este ireversibil.

RESTRICȚII PRIVIND PRELUCRĂREA DATELOR

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor personale, dar numai dacă:

  • acuratețea lor este contestată (vezi secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea lor; sau
  • prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau
  • nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar aveți nevoie de ele pentru a găsi, exercita sau apăra un drept în instanță; sau

Putem continua să folosim datele dvs. personale după o cerere de restricționare, dacă:

  • avem consimțământul dvs.; sau
  • pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau
  • pentru a proteja drepturile BELT STORE SRL sau ale altor persoane fizice sau juridice.

PORTABILITATEA DATELOR

Ne puteți solicita să vă furnizăm datele dvs. personale într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acestea să fie “portate” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

  • prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs.; și
  • prelucrarea se face prin mijloace automate.

OPUNEREA

Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. personale pe baza interesului nostru legitim, dacă considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează asupra acestui interes.
De asemenea, vă puteți opune în orice moment prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca niciun motiv, caz în care vom opri această prelucrare cât mai curând posibil.

DECIZIILE AUTOMATE

Puteți cere să nu fiți subiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai dacă decizia în cauză:

  • produce efecte juridice asupra dvs.; sau
  • vă va afecta într-un mod similar și într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică dacă decizia luată în urma prelucrării automate:

  • este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;
  • este autorizată de lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.; sau
  • se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

PLÂNGERI

Aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea de Supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale. În România, datele de contact ale autorității responsabile  sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)

Bulevardul General Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, Cod poștal 010336, București, România

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați înainte și promitem că vom face tot posibilul pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

Vă rugăm să rețineți că ne puteți contacta în orice moment trimițând solicitarea dvs. astfel:

  • prin email: contact@belt-concept.com sau
  • prin poștă sau curier la adresa atelierului nostru: BELT STORE SRL, Str. Sos. Alba Iulia, nr.60, Județul Sibiu, România.